Rebarbarás sütemény



Imádom a rebarbarát és már alig vártam, hogy megjelenjen a piacon. Imádom. Klasszikus párosítás az eper és ez a zöldség (amit ugye mi gyümölcsként használunk), de az eper itt csak kiegészítés volt. A rebarbara önállóan is tökéletesen megállja a helyét és ezt már sokadjára bizonyítja be. Nagyon egyszerű, kevert süteményről van szó, munka nem sok van vele. Pont tökéletesen jött a napokban. 

Megfőztem az első adag (egyik) kedvenc lekváromat is, a recept itt található. Ez alkalommal több volt benne másfélszer a rebarbara, mint az eper (tavaly is így akartam, csak nem kaptam annyi rebarbarát....) és nagyon finom lett. Konkrétan elnöki. 

Amíg szezonja van, biztos, hogy sokszor és sokféle recept lesz még a blogon, úgyhogy akik szeretik, látogasson szorgosan.


Hozzávalók:
  • 100 g puha vaj
  • 250 g nádcukor (legjobb, ha muscovado)
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 1 tojás
  • 250 g liszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 300 ml tejföl/joghurt
  • 7-8 szál rebarbara

Elkészítés:
  • A vajat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a tojást, a fahéjat, a lisztet és a szódabikarbónát. Keverjük össze alaposan a masszát, majd öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • A rebarbarát tisztítsuk meg, vágjuk ujjnyi vastagságú darabokra és szórjuk a massza tetejére. (ha van, szórhatunk rá zabpelyhet is, illetve különböző olajos magvakat).
  • Toljuk 35 percre 180°-ra előmelegített sütőbe.
  • Ha kicsit hűlt, szeleteljük fel. Én epret ettem hozzá... 
Egy viszonylag lágy, nedves tésztájú süteményt fogunk kapni, de ennek ilyennek kell lennie.


És egy, ami nem gasztro témához kapcsolódik, de nagyon szeretném megmutatni nektek (a héten készítettem ezt a sorozatot). A többi fotó itt látható.




Megjegyzések

  1. Reni, ez megint olyan gyönyörű lett, hogy majd' megszólal! Bár nekem meg is szólalt, itt dalol.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm :) És mit dalol? :D

    VálaszTörlés
  3. Nálam is dalol... a rebarbara is, a sütemény is, a fotók is, a kismamás fotók és a fotós blogod is. Gratulálok! Imádom a munkáidat!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Reni, nézz be ide, meglepetés vár rád http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/05/tetszik-recepted-dij.html

    VálaszTörlés
  5. Eszter köszönöm! Azóta vannak fenn újabb kismamás fotók is :)... meg gyerkőc, meg jegyes, meg esküvő... sűrű hetem volt :)

    Noémi, oké! Tényleg ez egy tök egyszerű kevert süti.

    Martinelli, köszönöm szépen!! :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem 150 g cukor elég volt bele, 100g lisztet mandula örleményel helyetesítettem. Nagyon finom lett!

    VálaszTörlés
  7. A teljölt mikor használom fel?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése