Rebarbarás sütemény
Imádom a rebarbarát és már alig vártam, hogy megjelenjen a piacon. Imádom. Klasszikus párosítás az eper és ez a zöldség (amit ugye mi gyümölcsként használunk), de az eper itt csak kiegészítés volt. A rebarbara önállóan is tökéletesen megállja a helyét és ezt már sokadjára bizonyítja be. Nagyon egyszerű, kevert süteményről van szó, munka nem sok van vele. Pont tökéletesen jött a napokban.
Megfőztem az első adag (egyik) kedvenc lekváromat is, a recept itt található. Ez alkalommal több volt benne másfélszer a rebarbara, mint az eper (tavaly is így akartam, csak nem kaptam annyi rebarbarát....) és nagyon finom lett. Konkrétan elnöki.
Amíg szezonja van, biztos, hogy sokszor és sokféle recept lesz még a blogon, úgyhogy akik szeretik, látogasson szorgosan.
- 100 g puha vaj
- 250 g nádcukor (legjobb, ha muscovado)
- 1 tk. őrölt fahéj
- 1 tojás
- 250 g liszt
- 1 tk. szódabikarbóna
- 300 ml tejföl/joghurt
- 7-8 szál rebarbara
Elkészítés:
- A vajat keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a tojást, a fahéjat, a lisztet és a szódabikarbónát. Keverjük össze alaposan a masszát, majd öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe.
- A rebarbarát tisztítsuk meg, vágjuk ujjnyi vastagságú darabokra és szórjuk a massza tetejére. (ha van, szórhatunk rá zabpelyhet is, illetve különböző olajos magvakat).
- Toljuk 35 percre 180°-ra előmelegített sütőbe.
- Ha kicsit hűlt, szeleteljük fel. Én epret ettem hozzá...
És egy, ami nem gasztro témához kapcsolódik, de nagyon szeretném megmutatni nektek (a héten készítettem ezt a sorozatot). A többi fotó itt látható.
Reni, ez megint olyan gyönyörű lett, hogy majd' megszólal! Bár nekem meg is szólalt, itt dalol.
VálaszTörlésKöszönöm :) És mit dalol? :D
VálaszTörlésNálam is dalol... a rebarbara is, a sütemény is, a fotók is, a kismamás fotók és a fotós blogod is. Gratulálok! Imádom a munkáidat!
VálaszTörlésJuj, ezt megsütöm!
VálaszTörlésKedves Reni, nézz be ide, meglepetés vár rád http://gasztro-szepseg-es-sokmas.blogspot.com/2011/05/tetszik-recepted-dij.html
VálaszTörlésEszter köszönöm! Azóta vannak fenn újabb kismamás fotók is :)... meg gyerkőc, meg jegyes, meg esküvő... sűrű hetem volt :)
VálaszTörlésNoémi, oké! Tényleg ez egy tök egyszerű kevert süti.
Martinelli, köszönöm szépen!! :)
Nekem 150 g cukor elég volt bele, 100g lisztet mandula örleményel helyetesítettem. Nagyon finom lett!
VálaszTörlésA teljölt mikor használom fel?
VálaszTörlés