Levendulás nektarin sorbet
Most a képek hangulata is egy kicsit más. Ezeket a színeltolásokat szoktam az esküvős fotóimnál is használni, talán régen néhány ételfotónál is próbáltam már, de szerintem ezekhez a fotókhoz most kimondottan illik. Ha visszajön a nyári meleg még a barackszezonban (azért illene!), akkor próbáljátok ki! Ha a levendulától nagyon idegenkedtek, akkor ez a gyümölcs még nagyon ízletes párost tud alkotni a kakukkfűvel, bazsalikommal, illetve rozmaringgal is.
Hozzávalók:
- 50 dkg nektarin
- 4 ek. cukor
- 1 mk. szárított levendulavirág
- 1/2 citrom leve
- Cukorból, egy deci vízből és a levendulavirágból főzzünk szirupot. Hűtsük le.
- A barackot hámozzuk meg, majd facsarjuk rá a citromot, öntsük hozzá a kihűlt szirupot és botmixerrel turmixoljuk össze.
- Tegyük fagylaltgépbe, ami szépen elvégzi a dolgát, vagy egy fagyasztható, lapos edénybe. Ha az utóbbi eljárást választjuk, akkor kb. 45 perc után turmixoljuk át negyedóránként 4-5 alkalommal.
Nyami! Kérek két gombóccal! :) Most küldjed, mert holnapra elolvad! :)
VálaszTörlésEz a fagyi sajnos, úgy egészében már a múlté.... :)
VálaszTörlésFinom lehet ez az összeállítás. A fotók pedig ismét gyönyörűek. :)
VálaszTörlésPetra, valóban! :) Örülök, hogy tetszenek!
VálaszTörlésNektarin vagy őszibarack?
VálaszTörlésJa, látom, hogy egyik helyre ezt, a másikra meg azt írtam. Gyakorlatilag mindegy én mindkettőből elkészítettem, tökéletes a végeredmény ígyis-úgyis :)
VálaszTörlés