Epersorbet
Gyönyörű epret vettünk a piacon. Igaz nálunk is virágzik a futóeper az erkélyen, de kilós termésre nem számítok, így inkább megvásároltuk. Ebből készült a rebarbarás fagylalt is, és most ez a finom, frissítő sorbet is. Amúgy tudni kell rólunk, hogy abszolút fagylalt/sorbet-mániások vagyunk, tehát a nyár folyamán biztos, hogy gazdagodik még a blog jó néhány ilyen típusú recepttel.
Hozzávalók:
0,5 kg eper, 15 dkg nádcukor, 1,5 dl víz, 0,5 citrom leve.
Elkészítés:
A vízben felolvasztom a cukrot, szirupot főzök belőle. Lehúzom a tűzről és belefacsarom a fél citrom levét. Kihűtöm. Az epret megmosom, leszedem a leveleit. Botmixerrel pürésítem. Ha kihűlt a szirup, összekeverem az eperrel és a fagyasztóba rakom. Negyedóránként átkeverem. Ha teljesen megfagyott, citromfűvel díszítve kínálom.
Gyönyörű fénykép! :-)Én is ma vettem epret, majd jól meglepem a Zuramat...
VálaszTörlésés az sem utolsó szempont, hogy az egyszerűsége adja a hihetetlen finomságát is :)
VálaszTörlés