Rozmaringos és hagymás focaccia
Már régóta szerettem volna focaccia-t készíteni, de nem tudom miért, valahogy eddig sosem került rá sor. Eleinte azért nem álltam neki, mert "féltem" a kelt tésztától, de azóta ez a félelmem elmúlt azóta már sokszor sütöttem, a focaccia viszont "elfelejtődött". Ami kési, nem múlik, így most egy fokhagymás-rozmaringos és egy hagymás változatot készítettem. Néhány percen belül el is fogyott... :)
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3,5 dl víz, 7 g szárított élesztő, 2 tk. cukor/2 ek. méz (én most mézet használtam, méghozzá finom selyemfű mézet), só
Elkészítés: A hozzávalókból úgy 10 percen át ruganyos, tésztát gyúrok. Konyharuhával letakarom, majd szobahőmérsékleten 2 órát kelesztem. Ekkor átgyúrom a tésztát, majd még kelesztem mininum 1,5 órát (kinek hogy engedi az ideje). A tésztából lepényeket formázok, rozmaringos-fokhagymás olívaolajjal, illetve párolt hagymagerezdekkel gazdagítom a tetejüket és 250°-ra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütöm őket.
Csodás! :))
VálaszTörlésDe jó hogy benéztem! Kenyeret kell sütnöm, mert azt sem vettem...
VálaszTörlésés pont ilyen laposkenyérre gondoltam én is ma!
Egyébként gyönyörű, csodás, és a fotód is... megint! :)
Én is most dagasztok be egy adag tésztát még holnapra. Meglátjuk még mi lesz belőle.. :)
VálaszTörlés