Citromsorbet
Na ez az a desszert, amit egy kiadós ebéd, vacsora után, illetve csak felfrissülés céljából javasolnék! A kellemes savanyúságú citrom íz, valami elképesztően üdítő mind a testnek, mind a léleknek. Nincs is ennél jobb egy forró nyári napon, de nyarat vihet egy esős, borús délutánba is. Az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Nem kell hozzá más, csak cukor, citrom, víz és türelem, hogy kivárjuk míg megfagy a sorbet. (Nekünk a legutóbbiból nem nagyon volt, muszáj volt totális megfagyása előtt bele ennünk)
Hozzávalók:
500 g cukor, 3 citrom leve, 2 lime leve, 1 citrom és lime reszelt héja, 750 ml víz
Elkészítés:
A vizet felforraljuk a cukorral. Ha a cukor teljesen elolvadt, hozzáöntjük a citromok levét és a lereszelt héjat. Elkeverjük az egészet, majd hagyjuk kihűlni. Ekkor egy fagyasztható tálba öntöm az egészet, és megvárom míg elkezd fagyni (nekem kb. 2-3 óra után kezdett el hártyásodni és ezután már sokkal gyorsabban zajlott a folyamat). Félóránként alaposan átkeverem, majd ha teljesen megfagyott, citromfűvel díszítve kínálom.
Kéretik hozni egy lavoárt, és fölmosni.
VálaszTörlésEngem. :))
Hihetetlen szépek a képeid! És nagyon tetszik az új formája a blognak!
Őszintén gratulálok.
Röné-fun leszek! :)
:)))
VálaszTörlésIsmételten csak köszönni tudom a hihetetlen aktív kommentírási készségedet :]
Igyekszem minél jobban teljesíteni, bár önmagával ugyebár többnyire elégedetlen az ember lánya... :)
Na akkor egy pozitív pont az új arculatnak :)
Nincs mit! Örömmel guvasztom szemeinmet gyönyörű képeiden és csorgatom nyálamat isteni receptjeidet olvasván! :))
VálaszTörlésNéha a próféta szól belőlem. lesz neked még szakácskönyved. vagy felkérésed rá, nyakamhoz a rozsdás bökőt, nyugodtan! :))
Hátttőőő :) Úgy legyen!
VálaszTörlésBár addig még nagyon-nagyon sokat kell fejlődnöm mind főzés, mind fotó ügyileg, tanulnom és kulturálódnom, hogy egy hiteles, színvonalas könyvet tudjak megszülni.
Ez a blogolás erre kitűnő terep. :)
VálaszTörlés(Majd dedikálsz nekem egy példányt? :)))) )
Megcsináltam én is, de sajnos nagyon, de nagyon édes lett, úgyhogy most én limonádé alapnak használom fele-fele arányban felöntve vízzel és így nagyon finom :) Ha kevesebb cukorral csinálnám akkor is ilyen állagú lenne a végén?
VálaszTörlés