Citromsorbet


Na ez az a desszert, amit egy kiadós ebéd, vacsora után, illetve csak
felfrissülés céljából javasolnék! A kellemes savanyúságú citrom íz, valami elképesztően üdítő mind a testnek, mind a léleknek. Nincs is ennél jobb egy forró nyári napon, de nyarat vihet egy esős, borús délutánba is. Az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Nem kell hozzá más, csak cukor, citrom, víz és türelem, hogy kivárjuk míg megfagy a sorbet. (Nekünk a legutóbbiból nem nagyon volt, muszáj volt totális megfagyása előtt bele ennünk)


Hozzávalók:
500 g cukor, 3 citrom leve, 2 lime leve, 1 citrom és lime reszelt héja, 750 ml víz

Elkészítés:

A vizet felforraljuk a cukorral. Ha a cukor teljesen elolvadt, hozzáöntjük a citromok levét és a lereszelt héjat. Elkeverjük az egészet, majd hagyjuk kihűlni. Ekkor egy fagyasztható tálba öntöm az egészet, és megvárom míg elkezd fagyni (nekem kb. 2-3 óra után kezdett el hártyásodni és ezután már sokkal gyorsabban zajlott a folyamat). Félóránként alaposan átkeverem, majd ha teljesen megfagyott, citromfűvel díszítve kínálom.

Megjegyzések

  1. Kéretik hozni egy lavoárt, és fölmosni.
    Engem. :))

    Hihetetlen szépek a képeid! És nagyon tetszik az új formája a blognak!
    Őszintén gratulálok.
    Röné-fun leszek! :)

    VálaszTörlés
  2. :)))

    Ismételten csak köszönni tudom a hihetetlen aktív kommentírási készségedet :]

    Igyekszem minél jobban teljesíteni, bár önmagával ugyebár többnyire elégedetlen az ember lánya... :)

    Na akkor egy pozitív pont az új arculatnak :)

    VálaszTörlés
  3. Nincs mit! Örömmel guvasztom szemeinmet gyönyörű képeiden és csorgatom nyálamat isteni receptjeidet olvasván! :))

    Néha a próféta szól belőlem. lesz neked még szakácskönyved. vagy felkérésed rá, nyakamhoz a rozsdás bökőt, nyugodtan! :))

    VálaszTörlés
  4. Hátttőőő :) Úgy legyen!

    Bár addig még nagyon-nagyon sokat kell fejlődnöm mind főzés, mind fotó ügyileg, tanulnom és kulturálódnom, hogy egy hiteles, színvonalas könyvet tudjak megszülni.

    VálaszTörlés
  5. Ez a blogolás erre kitűnő terep. :)

    (Majd dedikálsz nekem egy példányt? :)))) )

    VálaszTörlés
  6. Megcsináltam én is, de sajnos nagyon, de nagyon édes lett, úgyhogy most én limonádé alapnak használom fele-fele arányban felöntve vízzel és így nagyon finom :) Ha kevesebb cukorral csinálnám akkor is ilyen állagú lenne a végén?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése