Joghurtos zsemle

Hozzávalók:
300 g natúr joghurt, 100 ml napraforgóolaj, 1 tojás, 1 tk cukor, 1 csapott tk só, 450 g búzaliszt, 1 cs. szárított élesztő, 100 g zabpehely, lenmag, szezámmag
Elkészítés:
A hozzávalókat (a magok kivételével) beleöntöm a kenyérsütőgép üstjébe (vagy kézzel ruganyos tésztát gyúrok belőlük és kelesztem egy jó másfél órát), ami elvégzi helyettem a dagasztást és a kelesztést. A sütőt előmelegítem 180°-ra (én 200°-ra melegítettem...). A tésztából zsemléket formázok, majd lisztezett deszkán pihentetem még egy jó fél órát őket. Ha ez megvan, a tetejüket kicsit bekenem vízzel és megszórom szezám-, illetve lenmaggal.
Kb. 30 perc alatt szép barnára sütöm.
Szerintem meg szebb, mint az enyém! :)
VálaszTörlés:)
VálaszTörlésVitatkozzunk? ;)
:)
VálaszTörlésMajd én eldöntöm! :)))
VálaszTörlésMindkettőtöké GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!! :)