Joghurtos zsemle
Ma délután Beánál láttam meg ezt a receptet, és azon nyomban meg is született bennem az elhatározás, hogy ma vacsira ezt meg fogom sütni. Meg is sütöttem. Nagyon finom lett, könnyű, cseppet sem fujtós tésztával. Máskor kicsit alacsonyabb hőfokon sütném, kicsit tovább. Nem maradt nyers a belseje, sőt pont annyira lett lyukacsos, amennyire kell, csak... csak :)
Hozzávalók:
300 g natúr joghurt, 100 ml napraforgóolaj, 1 tojás, 1 tk cukor, 1 csapott tk só, 450 g búzaliszt, 1 cs. szárított élesztő, 100 g zabpehely, lenmag, szezámmag
Elkészítés:
A hozzávalókat (a magok kivételével) beleöntöm a kenyérsütőgép üstjébe (vagy kézzel ruganyos tésztát gyúrok belőlük és kelesztem egy jó másfél órát), ami elvégzi helyettem a dagasztást és a kelesztést. A sütőt előmelegítem 180°-ra (én 200°-ra melegítettem...). A tésztából zsemléket formázok, majd lisztezett deszkán pihentetem még egy jó fél órát őket. Ha ez megvan, a tetejüket kicsit bekenem vízzel és megszórom szezám-, illetve lenmaggal.
Kb. 30 perc alatt szép barnára sütöm.
Hozzávalók:
300 g natúr joghurt, 100 ml napraforgóolaj, 1 tojás, 1 tk cukor, 1 csapott tk só, 450 g búzaliszt, 1 cs. szárított élesztő, 100 g zabpehely, lenmag, szezámmag
Elkészítés:
A hozzávalókat (a magok kivételével) beleöntöm a kenyérsütőgép üstjébe (vagy kézzel ruganyos tésztát gyúrok belőlük és kelesztem egy jó másfél órát), ami elvégzi helyettem a dagasztást és a kelesztést. A sütőt előmelegítem 180°-ra (én 200°-ra melegítettem...). A tésztából zsemléket formázok, majd lisztezett deszkán pihentetem még egy jó fél órát őket. Ha ez megvan, a tetejüket kicsit bekenem vízzel és megszórom szezám-, illetve lenmaggal.
Kb. 30 perc alatt szép barnára sütöm.
Szerintem meg szebb, mint az enyém! :)
VálaszTörlés:)
VálaszTörlésVitatkozzunk? ;)
:)
VálaszTörlésMajd én eldöntöm! :)))
VálaszTörlésMindkettőtöké GYÖNYÖRŰ!!!!!!!!! :)