Pappa al pomodoro - A toszkán paradicsom"leves"
Igaz szerepel a blogomon már egy bazsalikomos paradicsomleves, de ez egy kicsit más. Meg az amúgy is rég volt, akkor még senki nem nézte a blogom és a kép sem olyan, amire épp büszke lennék :) Ez a leves - vagyis az állaga alapján már akár paradicsomfőzelék is lehetne - Toszkánából származik. Finom és nagyon laktató. Ha van csikrealaplevünk, akkor víz helyett azt rakjunk bele, de ne kockából készültet, mert akkor maradjon inkább a sima víz.
Hozzávalók 4 főre:
7 dl paradicsomszósz, 1 nagy fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 marék friss bazsalikomlevél, 5-6 szelet száraz fehérkenyér, reszelt parmezán, só, frissen őrölt bors, olívaolaj
Elkészítés:
A hagymákat apró kockára vágom, majd kevés olajon üvegesre párolom őket. Ezután felöntöm a paradicsommal. Ha túl sűrű (az én szószom iszonyatosan az volt, így belement lazán 7 dl víz). Sózom és borsozom. Rotyogtatom úgy fél órát. A kenyérszeleteket kockára vágom és kevés olajon megpirítom egy felhevített serpenyőben. A tányért alaposan megpakolom kenyérkockával, megszórom friss bazsalikommal, reszelek rá egy adag parmezánt és rámerem a levest. A kenyér pillanatok alatt meg fogja szívni magát a paradicsomlevessel és ezért lesz "főzelékszerű" az állaga. Ekkor még reszelhetünk rá kevés parmezánt és kanalazhatjuk is.
egészen "egyediek" a képeid, főleg a szövegezés
VálaszTörlésvalamiért úgy sejtem, hogy ez nem egy épp dícsérő bejegyzés :/
VálaszTörlésReni, nekem tetszik mindkettő, hoztam a tányéromat, kérek levest!:D
VálaszTörlésEgyébként nekem dicsérőnek érződik, amit Zsuzsa írt.
Játékba hívlak :)
VálaszTörléshttp://palocprovence.blogspot.com/2009/08/konyvajanlos-jatek.html
http://www.amoreitalia.hu/Receptek/Bolognai-spagetti.html
VálaszTörlésMegtisztítjuk és felaprítjuk a hagymát, a répát és a zellert. Az olajat felforrósítjuk egy mélyebb serpenyőben, és a zöldségeket, a pancettát és a darált húst megpirítjuk benne. Beleöntjük a fehérbort, a paradicsompürét és a paradicsomvelőt, majd oregánóval, sóval és borssal ízlés szerint ízesítjük. Jól összekeverjük és felöntjük a húslevessel, aztán kis lángon legalább egy órán át főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek, és kialakuljon a mártás finom aromája.
Elolvastam, szinte ugyanaz, mint az enyém. Remélem nem arra akarunk kilyukadni, hogy copy+paste másoltam, mert nem biztos...
VálaszTörlésugyanezt írtam le a lasagne
http://renidani.blogspot.com/2009/02/lasagne-al-forno.html
és a bolognai spagetti
http://renidani.blogspot.com/2009/08/spaghetti-al-ragu-alla-bolognese.html
receptemnél is.
a tiramisu bevezető szöveges is egészen hasonló. annyi különbséggel, hogy én az Olasz Kulináriából másoltam, amit fel is tüntettem :]
VálaszTörlésa lasagne-nél még a tészta elkészítésének leírása hasonlít nagyon..