Császárzsemle mascarpones sonkahabbal
Most valahogy úgy vagyok a kelt tésztákkal, mint anno a fagyikkal... sorban készítem őket és rakom fel a blogra, mert mind-mind nagyon jól sikerül. Ma császárzsemlét sütöttem és hozzá készítettem ezt a finom szendvicskrémet, ami rémesen egyszerű. A formázásról néztem több videót is, aztán végül olyan lett, amilyen... azért császárzsemlés lett a végeredmény. (kábé ez a videó a leghasználhatóbb)
Hozzávalók a zsemléhez:
50 dkg BL-80 liszt, 1 ek. méz, 2 tojásfehérje, 1 tk. só, 2,5 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 tk. joghurt, 1 kk. ecet (pl. almaecet)
Elkészítés:
A tejet meglangyítom és felfuttatom benne az élesztőt. A kenyérsütőgép üstjébe öntöm, majd hozzáadom a lisztet, sót, 1 tojásfehérjét, az ecetet és a mézet. Hagyom hogy a gép megdagassza, majd egy tálba szedem és kb. 1,5 óra alatt a duplájára kelesztem. Ezután 8 részbe szedem a tésztát és (a fentebb linkelt videó szerint) és megformázom a zsemléket. Sütőpapírral bélelt tepsibe teszem őket és hagyom ismét, hogy a duplájára keljenek. A másik tojásfehérjét alaposan elkeverem a joghurttal és megkenem a "koszorúk" tetejét. 200°-ra előmelegített sütőben 15-18 perc alatt megsütöm őket.
A sonkahabhoz:
20 dkg mascarpone, 10 dkg sonka (feketeerdeit használtam), fehérbors ízlés szerint
Elkészítés:
A sonkát késes robotgéppel nagyon apróra vágom, szinte krémesre. Hozzáadom a mascarponet és a fehérborsot, majd alaposan összekeverem őket.
Nagyon jól néz ki! Szívesen beleharapnék:)
VálaszTörlésHúha, nem lehetett egyszerű a formázás!
VálaszTörlésTényleg gyönyörű a zsemle! A sonkahabot meg nem is ragozom! Ideért az íze is... :)
VálaszTörlésÖrültem az új bejegyzéseknek. Nagyon ügyes vagy, sok receptedet kipróbáltam már a család örömére. Puszi Neked!
VálaszTörlésTényleg nagyon szép! Nagyon lelkes vagy mostanában, nem győzök gyönyörködni a képeken.
VálaszTörlésKöszönöm szépen :)
VálaszTörlésA formázás nem volt olyan bonyolult már, amikor belejöttem. Meg úgy sikerültek, ahogy... lényeg, hogy hasonlított mind a császárzsemlére :)
A sonkahab... jajj amennyire egyszerű, annyira nagyszerű!
Igyekszem még néhány bejegyzéssel szolgálni, mert vasárnaptól két hétre bezár a konyhám :)
Cserfescsillag (Timi?) örülök, hogy nálad is beválnak a receptek és nem csak nálam :)
Ági, örülök, hogy a blogomon így jön át, mert mostanában cseppet sem voltam olyan lelkes, mint mondjuk az előző hónapokban. Kissé lemerültem és nincs kedvem/erőm még főzni sem.
Örülök, hogy tetszenek a képek!
Megnéztem a videót, pofonegyszerűnek tűnik, hamarosan kipróbálom, köszi: Leru
VálaszTörlés