Scialatielli all'amalfitana
Az előző bejegyzésemben ígértem, hogy jövök majd olasz, helyi receptekkel. Nekem ez az egyik kedvenc tésztaételem, de gyakorlatilag ugyanezzel a szósszal készül az összes amalfi környéki paradicsomos tészta, csupán az a különbség köztük, hogy rák, kagyló, languszta, vagy tintahal kerül-e bele. Ugyanilyen például a calamarata con totani(ennek a receptje is hamarosan jön), vagy a spaghetti all'astice is. Jelentkezem majd még más tésztaétellel, édességekkel és érdekességekkel. Ezt Atraniban készítettem, seperc alatt befaltuk.
Hozzávalók:
250 g scialatielli tészta (mint a fettuccine, csak rövidebb), 150 g koktélparadicsom, 4 gerezd fokhagyma, 1 peperoncino, olívaolaj, 30 dkg tisztított garnélarák, 50 dkg hal (nálam most ördöghal és tintahal), só, bors,
Elkészítés:
Egy serpenyőt felforrósítok, majd kevés olajon megpirítom benne a finomra vágott fokhagymát és peperoncinot. A koktélparadicsomokat félbevágom és ezeket is a serpenyőbe dobom. Lefedem és alacsony lángon 10 percig főzöm. Közben felteszem forrni a tészta vizét. A megpárolt paradicsomhoz hozzádobom a megtisztított rákokat, a kockára vágott ördög, illetve a felkarikázott tintahalat. Ismét lefedem és főzöm 5-7 percig, amíg a rákok és a hal is megpuhul. A tésztát fogkeményre főzöm, majd leszűrve hozzáöntöm a szószhoz. Alaposan átforgatom, hagyom egy-két percig állni, hogy a tészta jól magába szívja a szószt. Apróra vágott friss petrezselyemmel megszórva tálalom, frissen facsart citromos mandarin juice-t ittunk hozzá.
Az ételfotók lehet nem olyan jók, de korlátozottak voltak a lehetőségeim, lakáson belül nem igazán kedveztek a fények, teraszunk pedig nem volt. Ennek ellenére igyekeztem kreatívan fotózni :]
Úgy látom a nászút előtt még azért bejelentkezem hozzád egy fotós tanfolyamra... Eszelősen jók ezek a képek!
VálaszTörlésPanka
:) szépek nagyon a képek! Jaj, de jó lehetett nektek!
VálaszTörlésA narancsos képet kitenném a falamra!!! A konyhába! :D
VálaszTörlésHúú, Reni, el nem tudod képzelni, mennyire irigy vagyok! :))))
Már nagyon várom a többi receptet iss!!! :))
Nekem az óriás citromos kép tetszik nagyon. Jól mutat a feketével.
VálaszTörlésPanka, nem hiszem, hogy bármit is tudnék tanítani! :]
VálaszTörlésKriszti, az volt, nektek is az lesz! ;)
Niki, köszi (amúgy az mandarin ám)
Jönnek majd a receptek; először azok, amiket ott kinn készítettem, aztán majd a gyűjtött receptek itthoni megvalósítása.
Vera, a citronyost én is szeretem :) (Szegény Daninak mindig hozzá kell öltöznie a képhez, nem mindegy milyen póló van rajta :D )
Fogkeményre főzi a tésztát???
VálaszTörlés🤣🤣🤣
Valaki rosszul fordította le Önnek az "al dente" -t, ami annyit jelent, hogy használni kell hozzá a fogait, mert nem főzi szét a tésztát, mint a magyarok, de ha fogkemény lenne, megnézném az arcát...😂