Tavaszi finomságok
Az e havi Presztízs Style magazinban a spárga az aktuális témám, így ezzel az alapanyaggal közöltem két receptet is. A korábbi számban a spenót és a zöldfűszerek arattak (a májusi számban még nem árulom el mi lesz a téma), akkor egy zöldfűszeres bulgursaláta és egy spenótkrémes fusilli készült.
Bulgursaláta friss zöldekkel
Hozzávalók 2 főre:
- 100 g zöldborsó
- 200 g bulgur
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ citrom leve
- friss zöldfűszerek (petrezselyem, menta, snidling stb.)
- 100 g újhagyma
- tengeri só
- frissen őrölt bors
- extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
- A bulgurt főzzük meg dupla mennyiségű vízben.
- A hagymát vágjuk ujjnyi vastagságú darabokra, a zöldfűszereket durvára.
- A borsót főzzük meg pár perc alatt és ügyeljünk arra, hogy ropogós maradjon.
- Keverjük össze egy salátástálban a bulgurt a zöldborsóval, az újhagymával és a zöldfűszerekkel. Locsoljuk meg a citromlével, kevés olívaolajjal, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Spárgás pite
Hozzávalók:
- 140 liszt
- 70 g vaj
- 3 evőkanál víz
- 5+5 dkg reszelt sajt
- 30-35 szál zöldspárga
- 3 tojás sárgája
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- szerecsendió
- rizs a vakon sütéshez
- vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
- A lisztet morzsoljuk el a vajjal, majd adjuk hozzá a vizet és 5 dkg reszelt sajtot. Gyúrjunk belőle gyors mozdulatokkal tésztát, majd csomagoljuk fóliába és tegyük 30 percre a hűtőbe.
- Vajazzuk ki a piteformát. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, majd helyezzük a formába. Fedjük le sütőpapírral, majd öntsük rá a rizst és toljuk 200°-ra előmelegített sütőbe 25 percre.
- A tésztát vegyük ki a sütőből, öntsük le róla a rizst.
- A spárgáknak törjük le a fás végét, majd helyezzük őket a félig sült tésztára.
- A tojások sárgáját keverjük el a tejszínnel, a másik 5 dkg reszelt sajttal, sóval, borssal és a frissen reszelt szerecsendióval, majd öntsük a spárgára. Toljuk vissza így 25 percre a 200°-os sütőbe.
- Hidegen, vagy langyosan tálaljuk!
Ez egy februárban indult új női magazin - én a volt munkahelyem kapcsán kerültem képbe náluk -, ami reméljük idővel egy keresett, sikeres magazinná növi ki magát.
Az áprilisi számban én írtam az utazásos rovatot is, a téma Róma.
Ha érdekel valakit, akkor az újságárusoknál keresse a magazint és vegye meg nyugodtan (295,- Ft)
És hogy milyen témákról olvashattok még?
Címlapsztori - Péterfy Bori
Hazai trendcsinálók - Anh Tuan
Divatanyag - Imogen
Útinapló - Róma, az örök város
Sztárpletykák, női praktikák stb.
Gratulálok és remélem be fog futni a lap! A Te képeiddel és ötleteiddel nagyon színvonalasnak képzelem el ;)
VálaszTörlésMájusra lehet egy tippem? Eper! ;)
Sajnos az eddigi számokkal én nem voltam túlzottan elégedett, én lehet lecserélném a grafikust... :)
VálaszTörlésJa és a receptes oldalakhoz még eddig vezérképként egyszer sem az én fotóm került :( Pedig én megterveztem ugye egy adott koncepciót, de a grafikus mindig jobban tudta....
A következő téma... hááááát ;}
Ott már remélhetőleg a vezérkép is az enyém lesz :)
Que rico!
VálaszTörlésGratulálok!!!!!
VálaszTörlésAzért ez nem hangzik túl jól... Miért nem tudunk mi magyarok színvonalas magazint kreálni? Tisztelet a kivételnek.
Eszméletlen nagyokat nyelek! Húúú!
VálaszTörlésAz újsághoz gratulálok! :)
Egy kérdés viszont még motoszkál bennem: spárgát hol vettél? Annyira hiányzik már az íze, de nálunk még sehol sem láttam. Írtó irigy vagyok!
Szia Reni!
VálaszTörlésCsak annyit szeretnék ehhez a bejegyzéshez, hogy az előtt a nap előtt, mikor megszületett a kisfiam, a spárgás lepényedet készítettem el! Tesóm azóta is emlegeti!!! Most már mindjárt 3 hónapos a kicsi fiú, és szeretettel gondolok vissza erre a receptedre azóta is!! Nyugodtan ajánlhatod babameghozónak!!
Üdv
Zsófi