Egy újabb hűsítő és egy villámgyors epersaláta
Úgy látszik, hogy a blogomra mostanság csak így éjnek éjjelén jut időm, de nem baj, legalább ilyenkor még van arra fél órám, hogy összerakjam a képeket, megírjam a szöveget stb. (02:25 van)
Ezt az epres frissítőt két hete készítettem - az italról a facebookon mutattam is már fotót - és azt is tudom, hogy a múltkor már felraktam egy rebarbarás változatot, de ezt is mindenképp közzé akartam tenni itt, ugyanis igaz csak picit különbözik a másiktól, ízében mégis merőben más. Nagyon szeretem az epret kakukkfűvel párosítani, ezenkívül imádom hozzá a bazsalikomot, rozmaringot és mentát is. Az epersaláta sem egy túl bonyolult recept - már ha lehet annak nevezni -, inkább csak egy amolyan pikk-pakk ötlet.
Szinte hihetetlen, hogy itt a június. Még van egy kis ideje az epernek, de nem sokára jön a meggy, a málna, a ribizli, a szeder... jajj de imádom mindet. Szerettem volna epres bodzaszörpöt és lekvárt is főzni idén, de nem tudom lesz-e lehetőségem még virágot szedni. Maximum ezek eltolódnak a következő évre.
Hozzávalók az italhoz (4 pohár)
- 300 g eper
- 5 dl szóda
- 1 csokor friss citromkakukkfű
- nádcukor/méz ízlés szerint
- 1 citrom leve
- sok-sok jégkocka
Elkészítés:
- Az epret turmixoljuk össze a kakukkfűvel, a citromlével és a cukorral/mézzel.
- Engedjük fel a szódával és alaposan keverjük össze, majd tegyük legalább 1-2 órára hűtőbe.
- Szórjuk jégkockákat (vagy zúzott jeget) a poharakba, majd öntsük rá az italt.
Hozzávalók az epersalátához:
- 300 g eper
- 3-4 ág zsenge kakukkfű
- 1/2 citrom leve
- 3-4 ek. nádcukor (mézet is használhatunk)
- 1-2 ek. citromlikőr (limoncello)
- citromhéj a díszítéshez
Elkészítés:
- A citromlevet keverjük össze a likőrrel és a cukorral, 1-2 evőkanál vízzel és a kakukkfű leveleivel és főzzünk belőle szirupot. Hűstük le.
- Az epreket vágjuk félbe, majd rendezzük el kelyhekben, poharakban, tányérkákban stb.
- Öntsük rájuk a szirupot, majd szórjuk meg reszelt citromhéjjal a tetejüket.
Ja és kiegészítésként -> az e havi Presztízs Style-ban is az eper volt a témám, ahol egy bazsalikomos epersorbet és egy kakukkfüves epres créme brulee került bemutatásra.
Elnémulok ,mint mindig ,amikor a képeidet látom.Csodálatosak !!!
VálaszTörlésAleda, nagyon szépen köszönöm, igazán jól esik!
VálaszTörlésEz az epersaláta jól hangzik a Limoncello-val...
VálaszTörlésde hát most nem lehet :)
Pompás színek!
VálaszTörlésBelehalok micsoda képek
VálaszTörlésÖrülök, hogy bejön nektek :]
VálaszTörlésNagyon szépek a kiegészítőid!!!Gyönyörűek lettek ezek a fotók is:)
VálaszTörlésGyűjtögetem őket innen-onnan :)
VálaszTörlésA legjobb az egészben a gyűjtögetés,és amíg kitalálod,hogy mit is raksz majd bele:)
VálaszTörlésigen. már amikor meglátok egy-egy csodát, kapásból rá/bele képzelek valamit :)
VálaszTörlésReni, ez az epres sorozat, valami álomszép. Kérdezhetek: a tálcát hol szerezted?
VálaszTörlés