Epres-rebarbarás minipiték
Hozzávalók a tésztához:
- 200 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g nyírfa porcukor (vagy nádcukor, ki mit szeret)
- 1 vaníliarúd
- 1 nagy tojás sárgája
- 300 g rebarbara
- 100 g eper
- 150 g nyírfacukor (vagy nádcukor)
- ½ citrom leve
+ vaj a kenéshez, porcukor a szóráshoz
- A lisztet morzsoljuk el a vajjal, porcukorral és a vanília kikapart magjaival. Adjuk hozzá a tojás sárgáját, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, csomagoljuk fóliába és tegyük a hűtőbe 1-2 órára.
- A töltelékhez tegyük serpenyőbe a feldarabolt rebarbarát, a cukrot és a citromlevet. Alacsony lángon forraljuk fel.
- A tésztát osszuk 7 részre (az egyik darab lehet kicsivel nagyobb, mint a másik hat, illetve süthetünk egy nagy pitét is ebből a mennyiségből), majd nyújtsuk ki őket 2-3 mm vastagságúra.
- Vegyünk elő 6 mini tart formát, kenjük ki vajjal, majd nyomkodjunk mindegyikbe egy-egy tésztakorongot. Ezután szúrkáljuk meg villával a tészták alját, majd kanalazzunk bele a kihűlt rebarbarából és szeleteljünk rá friss epret.
- Az egy (a nagyobb), megmaradt tésztalapunkat vágjuk fel vékony csíkokra és rácsozzuk be vele a piték tetejét. Toljuk őket 200°-ra előmelegített sütőbe kb. 30 percre.
- Ha kihűlt, szórjuk meg kevés porcukorral.
Itt megtalálható a gyömbéres rebarbarafagylalt és a málnás rebarbaradzsem receptje is.
Szia! Még új vagyok a blogodon, de órákig el tudnám nézegetni a fotóidat. Gratulálok hozzá!
VálaszTörlésSzia Dominika!
VálaszTörlésÖrülök, hogy rátaláltál a blogra! :) Remélem még sok-sok kedvedre valót találsz majd itt! :)
Látom nem csak engem varázsolnak el a képek...Most is csak csodálni tudom. Ja, és s üti is mennyei...:o)
VálaszTörlésFinom is lehet nagyon, de a fotóid egyszerűen csodálatosak!
VálaszTörlésSzia Reni!
VálaszTörlésMegcsináltam a kis pitéket, isteni finom, az egyetlen megjegyzés, hogy nekem túl édes volt, de ez már ízlés dolga. :-)
Szia Reni, nagyon szép a blog. Belebotlottam már korábban, aztán fotók után azonosítottam, hogy jé, a fotós lány a Makifood-os kenyérsütős óráról. :)
VálaszTörlésBeöszönő mondat megvolt, és: megcsináltam, félig. Kinéztem C&V rebarbarás pitéjét, de nem tetszett a tészta, a tiéd viszont igen. A liszt felét teljes kiőrlésűre cseréltem, tök jó lett. Alaptészta lesz belőle, köszi.
Nóri