Az idei Gourmet Fesztiváltra vasárnap jutottunk ki. Sok mindent kóstoltunk, sok mindenkivel találkoztunk, úgy összességében nekem tetszett. Voltak persze gyengébb ételek, voltak erősebbek, de az általános véleményem mindenképpen pozitív a rendezvényről. Az biztos, hogy egy nap alatt lehetetlenség végigkóstolni mindent, amit csak szeretnénk, hiszen azért mindenkinek megvannak a korlátai, van az a pont, amikor már nem megy le több. Ez a mi esetünkben sem volt másképp. Számomra talán a kedvenc étel a Mandulánál volt fellelhető, méghozzá az érlelt marha oldalas "steak" formájában, Rosensteinéktől a liba salsiccia sült paprikamártással,pászka tócsnival, Arany Kaviárnál a szibériai húsos pelmenyi, illetve a Borkonyhánál a galamb rilette (a tálalás sem volt mellékes!). Daninak az egyik kedvence a Chiantinál volt a tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással (illene elnézni már egyszer Veszprémbe...). A desszertpálya - számomra - nem volt annyira izgalmas, mindenki a macaront tolta, de ami kiemelkedő volt, az a Harrer cukrászdánál volt. A kedvencem a gyömbéres-kalamansis pohárkrém volt. Valami zseniális. A kóstoltak közül nálam ez vitte a prímet! Nem is szaporítom tovább a szót, ha lehetőség lesz rá, jövőre is kimegyünk, de most jöjjön néhány fotó [nem sok életkép készült és nem fotóztam le az összes kóstolt ételt sem. Egy pénteki és egy szombati esküvő után nem a fotózást akartam előtérbe helyezni. :)]
|
Harrer pohárkrémek - bal oldalon chilis narancsos, jobb oldalon gyömbér-kalamansis és balzsamos málna |
|
Borkonyha - Sárközi Ákos tálal, illetve a galamb rilette, Dani a koviubi nyalókából kétszer is evett! |
|
Tetszetős dizájn - szívemhez közel áll - az Anyukám Mondtánál. Itt focacciat ettünk. |
|
bal: levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével és zöldborsos tejföllel a Walter Vendéglőnél
jobb: tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajttal a Chiantinál (itt a másik fogást is megkóstoltuk - füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal - nagyon ízletes volt!) |
|
Mandula - az érlelt marha oldalas "steak"-et készíti Kozma Szabolcs |
|
Chiantinál áll össze a kacsamelles fogás |
|
Zsófi és a kasszia |
|
A francia séf fűszereinek egy része - éljen a teleobjektív! |
|
Tálalnak. Valamiféle sült földimogyorókrém/paszta (?) kacsamellel Jean-Marc Notelet kezei közül. |
|
Gyerkőcök a színpadon |
|
Angéla debütál a TV Paprika "színeiben" |
|
Angéla és Lázár |
|
Rosenstein - Liba salsiccia paprikamártásban, pászka tócsnival (örök szívfájdalmam lesz, hogy a flódni macaronról lecsúsztam.....)
Baldaszti's - Szardellás zöldbabfőzelék, rántott csirke osztriga, töpörtyű morzsa (mire ide jutottunk, már a hamburger sajnos elfogyott) |
Biztos klassz volt - a képeidet nézegetni pedig mindig szeretem! Az azért elképesztő' (szomorú) számomra, hogy a gasztronómia "elitjében", hogy a nyavalyában lehet egy leveskocka-margarin-Lázárnak helye... Jajjj... Kár. :) Köszi a beszámolót,Reni! Jázmin
VálaszTörlés... ... ... :) :)
VálaszTörlésNnna jó, nem csak a képeidet szeretem, hanem ahogy írsz, azt is... :)) Mint most is: nagyon diplomatikus, de mégis sokatmondó :)))) És soha nem hagyod válasz nélkül az olvasóidat! :) /Jázmin/
VálaszTörlésNagyon jó képek lettek, köszi a rövid beszámolót! Veszprémbe pedig tényleg megéri átnézni a Chiantiba ;)
VálaszTörlésTudom, hogy mindenki ezt írja, de gyönyörű képek! Hihetetlen!
VálaszTörlés