Gourmet Fesztivál 2012

Az idei Gourmet Fesztiváltra vasárnap jutottunk ki. Sok mindent kóstoltunk, sok mindenkivel találkoztunk, úgy összességében nekem tetszett. Voltak persze gyengébb ételek, voltak erősebbek, de az általános véleményem mindenképpen pozitív a rendezvényről. Az biztos, hogy egy nap alatt lehetetlenség végigkóstolni mindent, amit csak szeretnénk, hiszen azért mindenkinek megvannak a korlátai, van az a pont, amikor már nem megy le több. Ez a mi esetünkben sem volt másképp. Számomra talán a kedvenc étel a Mandulánál volt fellelhető, méghozzá az érlelt marha oldalas "steak" formájában, Rosensteinéktől a liba salsiccia sült paprikamártással,pászka tócsnival, Arany Kaviárnál a szibériai húsos pelmenyi, illetve a Borkonyhánál a galamb rilette (a tálalás sem volt mellékes!). Daninak az egyik kedvence a Chiantinál volt a tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajtmártással (illene elnézni már egyszer Veszprémbe...). A desszertpálya - számomra - nem volt annyira izgalmas, mindenki a macaront tolta, de ami kiemelkedő volt, az a Harrer cukrászdánál volt. A kedvencem a gyömbéres-kalamansis pohárkrém volt. Valami zseniális. A kóstoltak közül nálam ez vitte a prímet! Nem is szaporítom tovább a szót, ha lehetőség lesz rá, jövőre is kimegyünk, de most jöjjön néhány fotó [nem sok életkép készült és nem fotóztam le az összes kóstolt ételt sem. Egy pénteki és egy szombati esküvő után nem a fotózást akartam előtérbe helyezni. :)]

Harrer pohárkrémek - bal oldalon chilis narancsos, jobb oldalon gyömbér-kalamansis és balzsamos málna

Borkonyha - Sárközi Ákos tálal, illetve a galamb rilette, Dani a koviubi nyalókából kétszer is evett!

Tetszetős dizájn - szívemhez közel áll - az Anyukám Mondtánál. Itt focacciat ettünk.

bal: levendulás rántott papszelet vargányás burgonyapürével és zöldborsos tejföllel a Walter Vendéglőnél
jobb: tintahal zöldborsos cukorborsópürével, citrusos kecskesajttal a Chiantinál (itt a másik fogást is megkóstoltuk - füstölt-grillezett kacsamell rántott fügezselével, szarvasgombás karalábészósszal - nagyon ízletes volt!)  

Mandula -  az érlelt marha oldalas "steak"-et készíti Kozma Szabolcs

Chiantinál áll össze a kacsamelles fogás


Zsófi és a kasszia

A francia séf fűszereinek egy része - éljen a teleobjektív!


Tálalnak. Valamiféle sült földimogyorókrém/paszta (?) kacsamellel Jean-Marc Notelet kezei közül.

Gyerkőcök a színpadon

Angéla debütál a TV Paprika "színeiben"

Angéla és Lázár

Rosenstein - Liba salsiccia paprikamártásban, pászka tócsnival (örök szívfájdalmam lesz, hogy a flódni macaronról lecsúsztam.....)
Baldaszti's - Szardellás zöldbabfőzelék, rántott csirke osztriga, töpörtyű morzsa (mire ide jutottunk, már a hamburger sajnos elfogyott)









Megjegyzések

  1. Biztos klassz volt - a képeidet nézegetni pedig mindig szeretem! Az azért elképesztő' (szomorú) számomra, hogy a gasztronómia "elitjében", hogy a nyavalyában lehet egy leveskocka-margarin-Lázárnak helye... Jajjj... Kár. :) Köszi a beszámolót,Reni! Jázmin

    VálaszTörlés
  2. Nnna jó, nem csak a képeidet szeretem, hanem ahogy írsz, azt is... :)) Mint most is: nagyon diplomatikus, de mégis sokatmondó :)))) És soha nem hagyod válasz nélkül az olvasóidat! :) /Jázmin/

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó képek lettek, köszi a rövid beszámolót! Veszprémbe pedig tényleg megéri átnézni a Chiantiba ;)

    VálaszTörlés
  4. Tudom, hogy mindenki ezt írja, de gyönyörű képek! Hihetetlen!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése