Spárgás frittata
Lassan lejár a spárgaszezon és én még mindig nem jutottam odáig, hogy ezt a holt egyszerű semmiséget feltegyem a blogra. Mellesleg nem csak spárgával készíthetjük, hiszen tökéletesen ízesíthető szezonális zöldségekkel. Amikor szezon van, hetente 2-3 alkalommal is spárgát eszünk. Szeretjük is és egészséges is. Ezt a frittatat készíthetjük sütőben, vagy főzőlapon, szinte mindegy, leginkább kényelmi szempontból lehet ideálisabb a sütőben sült. Én ezt most a gázon, serpenyőben készítettem, de ugyanígy beleönthetjük a hozzávalókat egy kivajazott, vagy tapadásmentes tortaformába, piteformába és úgy is tökéletes lesz a végeredmény.
A zöld spárgát én nem szoktam pucolni, csak a fás részét tördelem le, így tényleg csak annyi megy a szemétbe (vagy a zöldségalaplébe), amennyinek muszáj.
Hozzávalók 4 főre:
Elkészítés:
*Süthetjük az egészet sütőben is, akkor öntsünk minden hozzávalót egy tapadásmentes torta/piteformába.
Hozzávalók 4 főre:
- 8 db tojás
- só
- bors
- friss zöldfűszer (pl. bazsalikom)
- 1 csokor zöld spárga
- parmezán
- 1-2 ek. olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
Elkészítés:
- A hagymát vágjuk finomra, majd pároljuk meg egy serpenyőben az olívaolajon.
- A spárgának közben tördeljük le a fás végét.
- Verjük fel villával a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a már megpuhult hagymára.
- Dobáljuk bele a spárgákat és süssük lefedve addig, amíg meg nem szilárdul (közepes lángon). *
- Szórjuk meg bazsalikommal és frissen reszelt parmezánnal a tetejét.
- Szeletelve tálaljuk.
*Süthetjük az egészet sütőben is, akkor öntsünk minden hozzávalót egy tapadásmentes torta/piteformába.
I always adore your recipes!!!
VálaszTörlésAnd I'm crazy about your pictures and your blog, of course!!
Have a nice day!
Erika
Èn is szeretem a zöld spárgát...nálam is készült belőle frittata, mert a frittatat is nagyon szeretem és elég sokszor készítem..:)
VálaszTörlésEgyébként a kedvencem a petrezselymes változat, jó sok parmezánnal és petrezselyemmel, na és hidegen, remekül összeérnek az ízek...
Sütőben még nem sütöttem....egyszer majd kipróbálom! A fotók ismét szépségesek....:)