Spárgás frittata


Lassan lejár a spárgaszezon és én még mindig nem jutottam odáig, hogy ezt a holt egyszerű semmiséget feltegyem a blogra. Mellesleg nem csak spárgával készíthetjük, hiszen tökéletesen ízesíthető szezonális zöldségekkel. Amikor szezon van, hetente 2-3 alkalommal is spárgát eszünk. Szeretjük is és egészséges is. Ezt a frittatat készíthetjük sütőben, vagy főzőlapon, szinte mindegy, leginkább kényelmi szempontból lehet ideálisabb a sütőben sült. Én ezt most a gázon, serpenyőben készítettem, de ugyanígy beleönthetjük a hozzávalókat egy kivajazott, vagy tapadásmentes tortaformába, piteformába és úgy is tökéletes lesz a végeredmény.

A zöld spárgát én nem szoktam pucolni, csak a fás részét tördelem le, így tényleg csak annyi megy a szemétbe (vagy a zöldségalaplébe), amennyinek muszáj.


Hozzávalók 4 főre:

  • 8 db tojás
  • bors
  • friss zöldfűszer (pl. bazsalikom)
  • 1 csokor zöld spárga
  • parmezán
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma


Elkészítés:

  • A hagymát vágjuk finomra, majd pároljuk meg egy serpenyőben az olívaolajon.
  • A spárgának közben tördeljük le a fás végét.
  • Verjük fel villával a tojást, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a már megpuhult hagymára.
  • Dobáljuk bele a spárgákat és süssük lefedve addig, amíg meg nem szilárdul (közepes lángon). *
  • Szórjuk meg bazsalikommal és frissen reszelt parmezánnal a tetejét.
  • Szeletelve tálaljuk.


*Süthetjük az egészet sütőben is, akkor öntsünk minden hozzávalót egy tapadásmentes torta/piteformába.


Megjegyzések

  1. I always adore your recipes!!!
    And I'm crazy about your pictures and your blog, of course!!
    Have a nice day!
    Erika

    VálaszTörlés
  2. Èn is szeretem a zöld spárgát...nálam is készült belőle frittata, mert a frittatat is nagyon szeretem és elég sokszor készítem..:)
    Egyébként a kedvencem a petrezselymes változat, jó sok parmezánnal és petrezselyemmel, na és hidegen, remekül összeérnek az ízek...
    Sütőben még nem sütöttem....egyszer majd kipróbálom! A fotók ismét szépségesek....:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése