Zimtsterne, azaz fahéjas csillagok
Ismét egy adventi készülődős recept. Még tavaly készítettem és az akkori magazinban "jelent meg". Gondoltam megér egy posztot itt is, hátha valaki pont ezt a receptet keresi. :)
Készültök már a karácsonyra? Nekem eddig sajnos még nem nagyon volt rá időm, de majd a karácsony előtti hétben adok a hangulatnak és remélhetőleg sok-sok frissítés jön ide a blogra is.
A hétvégén lezajlott a Dining Guide Street Food Show keretében a téli Blogkóstoló, eléggé vegyes érzelmek vannak bennem, ezzel kapcsolatban, de erről írok majd bővebben.
- 200 g darált mandula
- 160 g liszt
- 80 g porcukor
- 50 g kristálycukor
- 2 tojásfehérje
- 1 tk. őrölt fahéj
- a mázhoz: 150 g porcukor, 1 tojásfehérje
Elkészítés:
- A tojások fehérjét verjük kemény habbá, majd dolgozzuk össze alaposan a mandula, liszt, fahéj, por- és kristálycukor keverékével.
- Vékonyan porcukorozott felületen nyújtsuk kb. 1 cm vastagságúra a tésztát és szaggassunk belőle csillagokat. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe őket.
- A mázhoz keverjük össze a 150 g porcukort az egy tojásfehérjével és ezzel kenjük meg a csillagok felületét.
- Süssük 150°-on 10 percet.
- Fémdobozvan tárolva sokáig eltartható.
Basszus Reni, ennyi aprósüti receptet :) Hogy fogok így választani, ez már a 5. azok közül, amit megcsinálnék... :)
VálaszTörlésÉs ez még nem a vége a sornak! :)))
VálaszTörlésÉs ezzel most újabb recept került a lehet-hogy-is-rajta-lesz-a-karácsonyi-menün listára. Köszi!:)
VálaszTörlésBiztos finom, de nálunk a mai napig a zabpelyhes kekszed a favorit :). Izgatottan várjuk a beszámolód a blogkóstolóról!
VálaszTörlésu.i.: lesz idén ajándék naptár nekünk :))?
Üdv, Zs.
Hát, lesz beszámoló, de nem túl fényes és nem túl hosszú :)
VálaszTörlésNaptár. Lehet ;) De ha nem baj, akkor kicsit olaszos lesz :)
Baj?! Na ne hülyéskedj :)! De aztán a dolce-kal nem fukarkodni :D!
VálaszTörlésNagyon finom let!!! Köszi!
VálaszTörlés