Hosszan főtt lencseragu
Baromi kevés munka, annál finomabb végeredmény. Kecskesajt nélkül totál vegán és nem mellesleg pont olyan az íze, mintha egy tökéletes chili con carne lenne. Hús nélkül.
Hozzávalók 6 főre:
- 500 g lencse (én hegyilencsét használtam, ami gyakorlatilag a vöröslencse "pucolatlan" verziója)
- 1 közepes vöröhagyma
- 2 babérlevél
- 1 egész csillagánizs
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 1 evőkanál paradicsompüré (sűritmény)
- 10 g étcsokoládé (80%)
- 2,5 liter víz
- olívaolaj
- morzsolható, vagy krémes kecskesajt
- A hagymákat pároljuk meg kevés olívaolajon (kezdjük a vörössel, majd később adjuk hozzá a fokhagymát, nehogy az megégjen), adjuk hozzá a paradicsompürét (nem lé!!), keverjük el, öntsük fel a vízzel, adjuk hozzá az átmosott lencsét, a babérlevelet és a csillagánizst.
- Főzzük alacsony lángon 2,5-3 órán át (legideálisabb öntöttvas fazékban), amíg egy sűrű, gyakorlatilag ragu állagú lencsét nem kapunk. Ekkor dobjuk bele az étcsokoládét és főzzük még kb. negyed órát.
- Ha elkészült, tálalásnál szórjuk meg kecskesajttal és jól passzol hozzá a frissen vágott korianderzöld is.
Nice recipe. Thanks for sharing. You may also like dal makhani recipe in hindi, moong dal namkeen recipe in hindi
VálaszTörlés